DPlot Forum Index DPlot
http://www.dplot.com
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Disappearing Data Labels

 
Post new topic   Reply to topic    DPlot Forum Index -> Bug Reports
View previous topic :: View next topic  
Author Message
azeigle



Joined: 09 Oct 2020
Posts: 4

PostPosted: Tue Nov 17, 2020 2:39 pm    Post subject: Disappearing Data Labels Reply with quote

I have a simple 2D scatter plot. If I add a data label a point, move the label and then modify it in any way, it disappears. If I modify it without moving it, it doesn't disappear. But then any modifications made after moving it again make it disappear again.

For example.
1. Create a new file, then copy and paste the data below in.
16:29:58 1.02
2. Add a marker style to the curve.
3. Right click on the data point and "Add $X,$Y Label".
4. Move the label to a new position
5. Double click on the label and modify it (e.g. change the text, remove the frame)
After clicking OK, the label disappears. Sometimes if I know where it's supposed to be I can drag it and it will reappear. But further changes make it disappear again.

I'm using DPlot Version 2.3.5.3.
Back to top
View user's profile Send private message
DPlotAdmin
Site Admin


Joined: 24 Jun 2003
Posts: 2296
Location: Vicksburg, Mississippi

PostPosted: Tue Nov 17, 2020 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

Good catch. At first glance it appears the Point Labels dialog is not interpreting time values for the label location correctly. And in playing with this just a bit, it appears to only be fouling up if the X axis number format is "Time of day (fractional days)". It works fine with "Time of day (hours)"
_________________
David Hyde
support@dplot.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
azeigle



Joined: 09 Oct 2020
Posts: 4

PostPosted: Wed Nov 18, 2020 11:45 am    Post subject: Reply with quote

I assumed it was something specific to those settings because I had never seen the issue before. Now that I know about it I can work around it easily enough.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DPlot Forum Index -> Bug Reports All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group